Andens vägledning

Nu var det ett tag sen vi uppdaterade här. Vi kände väl att det var dags igen. Förlåt för få inlägg. Men här under får ni höra om en utav många dagar här i vårt nya hem Chulucanas.

En vanlig praktikdag

Gustav och Nataniel pratade med chefen på RBC och hon ville att vi skulle be för patienterna. En liten stund efter det så gick Nataniel och Gustav till en syster från församlingen som heter Esmeralda som är fylld av den helige ande. De bad henne om att hon skulle be för dem om att få kunskap och ande att dela med patienterna om Jesus. De gick efter en stark bön och kände herrens ande över dem. Nataniel och Gustav delade med patienterna och en kvinna fick verkligen känna budskapet rakt in i hennes hjärta.

Direkt efter att de hade predikat klart sa Nataniel till Gustav: Vi går till polisstationen, de behöver också höra. Nataniel kände i den stunden frimodigt att Gud ville att de skulle predika för polisen. Aldrig förr hade någon annan fått predika om Jesus i polisstationen i Chulucanas. De gick för att Gud hade fylld de med anden och viljan att göra det. De pratade med en officer som vaktade dörren och han släppte in de.

Dagen efter på kvällen var hela teamet Jakob, Gustav, Felix och Nataniel plus en kille från församlingen som heter Daniel och frimodigt fick predika för poliserna. Vi delade biblar och bad för dem och såg verkligen hur djupt berörd alla poliser var över alla ord och bönestunden som vi delade med de. Polischefen sa: De ord ni kom med är exakt vad de behöver höra och vi vill så gärna att ni kommer igen.

Halleluja för Gud är ingenting omöjligt och all ära går till Jesus vår Gud och Herre.

Efter polisen åkte vi till en man som heter Kevin och tröstade honom med ord och bön eftersom han har blivit lämnad av sin fru och går igen ganska mycket. Gustav delade ord som Herren gav honom till denna man och Jakob och Nataniel delade ett budskap in hans liv. Felix och Daniel och resten bad för honom på plats. Det slutade att han grät mycket och var så tacksam att vi hade kommit.

Vi var på väg till kyrkan och var hungriga och ville vila men Gud ville annat. En broder kom till oss och bjöd oss till en församling utanför Chulucanas. Han sa att de behöver oss! Först tänkte vi att vi var trötta och behövde mat men sedan så insåg vi att Gud ville att vi skulle åka. Vi åkte och på vägen ditt så kände Nataniel att en person skulle ha problem i benen och foten. När vi kom på plats och efter Gudstjänst så fanns det en man som hade stukat foten och vi bad om helande inte bara för honom utan för många andra.

När vi lägger våra liv under Herrens vägledning som kan vad som helst hända för att ingenting är omöjligt för Gud (Luk 1:37, Jer 32:17)

Vi har en skapare som vill vägledda oss med sin ande och alla som drivs av Guds ande är Guds söner (Rom 8:14)

Eftersom vi är Guds barn så vill han ledda oss till att göra stora saker som vi aldrig någonsin trodde var möjligt. Vi älskar Gud för att han älskade oss först och vi lever för Gud för att han har skapat oss. Vi vill av hela våra liv fortsätta följa honom och jag är säker på att du som läser också vill göra det. Han vill använda dig och om du litar på honom kommer han göra saker som du bara häpnar över.

Här under finns lite bilder från andra tillfällen

En bild från systerförsamlingen Unidad i Chulucanas
Födelsedagsfirande för pastorsfrun Miriam

Det var allt för den här gången. Vi ses snart!

/ Team Chulucanas

Inlägg 1: Introduktion

Testa Mission Peru 19/20

Hej! Det är Jakob här från Testa Missions team i Peru som skriver första inlägget. Vi har nu varit här i ungefär 3 veckor och alla människor är väldigt gästfria. Vi har blivit välkomnade i församlingen, varit med på en del möten och kommit igång med dem olika praktikplatserna. Vi har även upptäckt staden Chulucanas som vi bor i och omgivningarna runt omkring.

Praktikplatserna

Praktiken består i huvudsak av två olika platser. Den ena platsen heter RBC och är ett rehabiliteringscenter för människor med funktionsnedsättningar. Ett mycket viktigt arbete där många barn fått hjälp med svårigheter att gå, tala och röra armarna. Föräldrarna har ofta tagit barnen till olika instanser som sagt att det inte finns något hopp för dessa barn, att dem kommer leva sina liv som grönsaker. Men personalen på RBC hjälper dagligen dessa barn med motoriken så att dem kan bli friare. Stå gärna med i bön för dessa barn.

Felix, Don Juan och Nataniel i verkstaden på RBC där dem tillverkar redskap för ett enklare liv.

Den andra praktikplatsen heter Unidad och är församlingens samarbete med Compassion. Unidad fungerar som ett slags daghem för barn som kommer ifrån väldigt trasiga familjesituationer, barnen kan ha föräldrar som är splittrade eller grovt alkoholiserade bland annat. Barnen är väldigt uppspelta och ibland väldigt ouppfostrade. Därför är jobbet på Unidad extra viktigt, eftersom barnen får lära sig kristna värderingar som ligger till grund för ett gott liv. De får även öva sig i andra viktiga saker, så som att skriva och läsa. Var gärna med i bön även för dessa barn.

Församlingen

Församlingen har givit oss ett mycket gott mottagande. Alla är väldigt gästfria och glada att vi är här. Församlingsmedlemmarna är människor som inte alls haft det enkelt i livet och man märker på dem hur stor tilltro till Gud dem har. Vi bor i kyrkan och har väldigt nära till Pastorsparet Miriam och Gumercindo. Dem har verkligen öppnat upp sitt hem för oss och vi äter nästan varje måltid hos dem.

Pastor Gumercindo i vår nya församling, Casa de Oracion (Bönens hus på svenska)

Även ungdomarna är väldigt roliga och skämtsamma. Det här är verkligen en gemenskap där alla kan umgås som syskon. De är även mycket frimodiga i sin tro och är inte rädda för fira gudstjänst på gatan med både lovsång och predikan. Amen! Jesus lever!

Gudstjänst ute på en gata i Chulucanas
Felix fikar med nya vänner

Avslut

Det var tyvärr allt för den här gången. Nästa gång så har vi säkert mer att dela o vad Gud gör i våra liv och hos människorna här i Chulucanas. Tills vidare så önskar vi Guds rika välsignelse över er alla så ses vi snart igen! /Jakob och hela Peru teamet