Förra måndagen besökte Maria, Viola och Laura Anderna för att försöka bestiga berget Cerro Tunari. Det var otroligt kämpigt och svårt med andningen eftersom det var så högt upp, ungefär 5000 meter över havet. Maria hade även en infektion i magen så hon hade det extra jobbigt men hon klarade en bra bit. Viola var den enda som klarade ända upp till toppen, Maria och Laura stannade nedanför.
Det var verkligen helt otrolig upplevelse, vi är så välsignade att få bo i det här vackra landet! Gud är stor!

Vi har även hunnit med en del hembesök på våra olika praktikplatser. Det är verkligen fantastiskt att få möjligheten att besöka familjer och se hur de egentligen har det. Och att de helt öppet berättar om sina svårigheter i livet är så starkt och inspirerande. Det finns så många inspierande människor här. Som har varit med om hur många motgångar som helst men som reser sig igen som ingenting. Det enda vi kan göra är att be om Guds välsignelse över dessa människor. Var gärna med oss i bön.

Igår fyllde församlingmedlemmen Jhosselyn 25 år och det var vi såklart med och firade! Jhosselyn är även huvudansvarig för praktikplatsen SOANI, där Natalie och Maria praktiserar. En helt fantastisk människa.
I Bolivia är det tradition att försöka trycka ner födelsedagsbarnets ansikte i tårtan när man ska försöka bita i tårtan. Tyvärr misslyckades Jhosselyn med detta och hade tårta i hela ansiktet. Rolig tradition tycker vi!

Det var allt för denna gången! Guds välsignelse! <3 Cochabambateamet

Nu har vi varit i Cochabamba i tre veckor och det är så mycket vi redan har hunnit se och göra! Först och främst har vi blivit introducerade till församlingen – både den generella men vi har också träffat många av de som går till Quechua möterna, vilket är det största indianspråket där vi bor. De har en speciell hälsning som vi bara väldigt nyligen har börjat lyckas med haha. Sen har vi också hängt med ungdomarna i kyrkan och spelat wally med dem (vilket är som volleyboll men man spelar med väggarna). Men annars, vad har vi haft för oss?

Kristusstatyn

Vi besökte kristusstatyn som är i centrum av Cochabamba. Från den kan man se hela Cochabamba och bergerna som omger staden. Det är också väldigt viktigt att notera att den är större än den i Rio de Janeiro, att den bara är 4 cm längre spelar absolut ingen roll.

Bygga Kyrka

Sen har vi också varit med att bygga kyrka, bokstavligt. Vi bor tegelsten upp från gatan till den andra våningen som ska bli kyrksal så småningom. Det var väldigt svettigt men verkligen värt det!

Mara, våran bästa vän

Sen måste vi ju så klart introducera en av våra närmsta vänner här, som likasom alla andra visade oss massa kärlek från den första stund vi kom hit: Mara. En livlig och kärleksfull hund som aldrig säger nej till att kela. Lite mindre roligt tyckte hon att det var när vi tvättade henne, men för oss andra var det jätte kul!

Cena de Primavera

Sedan har vi också fått vara med på detta årets Cena de Primavera, vilket betyder vårmiddag. Alla var jätte fina och vi skrattade hela kvällen.

Arani

Något av det häftigaste vi har gjort sen vi kom hit är att besöka en liten stad som heter Arani. Själva staden i sig är jätte mysig, men det som var det häftigaste för oss var utsikten från en av kullarna eller ”cerros” som de kallar dem.

Praktik

I vårat team har vi två praktikplatser, ett som heter Soani och ett som heter Fanica. Soani är ett av kyrkansprojekt där barn kommer till kyrkan på Lördagar och får hjälp med läxor eller bara vara barn. Fanica fokuserar med på att uppmuntra ungdomar och tonåringar som jobbar på en kyrkogård att stanna i skolan. De får en uppgift som kan handla om allt från matte till geografi, eller engelska till biologi. Efter det får de en liten fika och sen ger de sig iväg för att fortsätta jobba. Ibland tar ungdomarna med sig syskon eller kusiner, vilket gör att det ändå ofta finns små barn att leka med. I både dessa projekt gör man också hembesök, där man åker hem till en av barnen eller ungdomarna och tar med sig mat och pratar om Jesus. Detta har vi fått göra och det har varit helt fantastiskt! Denna gången blir det dock bara bilder från ett hembesök med Fanica.

Tills nästa gång! Må Gud välsigne er <3 Hälsar Cochabamba Teamet